Sushi bestellen

Sushi bestellen

Sushi bestellen

Geschiedenis van Sushi

Sushi is een wereldberoemd gerecht uit Japan, hoewel oorspronkelijk afkomstig is uit Z.O. Azië..

sushi online bestellen

sushi bezorgen

Sushi bestellen of Sushi bezorgen neemt in Nederland met de dag toe. Sushi bestaat uit een hapje rijst van een paar centimeter in verschillende vormen, met daarop of daartussen de overige ingrediënten. Deze kunnen zijn: rauwe vis, rauwe garnalen, rauwe inktvis, maar ook gaar gemaakte vis, gebakken ei, of groenten.

Als vis wordt alleen zeevis gebruikt, omdat zoetwatervis soms parasieten bevat en daarom niet rauw gegeten kan worden. De rijst is erg kleverig, zodat deze een geheel blijft. De rijst smaakt licht zuur door rijstazijn, maar er wordt ook wat zoete rijstwijn, mirin, en wat zout aan de rijst toegevoegd. De rijst kan geheel koud zijn, maar is soms ook lauw.

sushi bestellen

De oorsprong van sushi ligt in de conservering van vis door het te laten fermenteren met rijst. Later, tijdens de Edoperiode, ontstond de huidige vorm, met verse vis. Tijdens de Edoperiode werd men kapitaalkrachtiger en kon men zich de zeer verse vis veroorloven die voor het bereiden van sushi nodig is.

Er wordt verschillende vormen van sushi besteld: maki, nigiri, oshi, en temaki. De sushi kan naar smaak worden gedoopt in sojasaus die in Japan bij vrijwel elk gerecht wordt geserveerd. De sushi wordt meestal ook op smaak gebracht met pasta van wasabi, een zeer scherpe, op mierikswortel gelijkende groene mosterd-achtige pasta. Tenslotte kan als bijgerecht gari besteld worden, dit zijn dunne plakjes ingemaakte gember. U kunt bij ifoods.nl online sushi bestellen en laten bezorgen.

sushi Nigiri bestellen

sushi box bestellen
direct bestellen
325