Pizza bestellen

Pizza bestellen

Online pizza bestellen

"Pizza" - Definitie: Een gebakken taart van Italiaanse oorsprong, bestaande uit een ondiep brood-achtige korst bedekt met gekruide tomatensaus, kaas, en vaak ook andere toppings, zoals worst en olijven. Het woord in het Latijn is "Picea" en betekent de verbrande aarde.

Pizza bestellen

Geschiedenis pizza

Pizza bestellen en pizza bezorgen is razend populair. Hoe het allemaal begon leest u hieronder.

Pizza kan worden getraceerd tot ongeveer 1000 B.C. toen de Etrusken als eerste aankwamen uit Klein-Azië in het noordelijk deel van Italië. Oorspronkelijk bekend als "Focaccia", pizza zonder tomaten. "Focaccia" werd gegeten door vele volkeren rond de Middellandse Zee, bijvoorbeeld, door de Grieken, Egyptenaren, enz. dit omdat de producten zoals meel, kruiden, olijfolie, kaas, spek er beschikbaar waren. Deze boeren schotel kon niet winnen in populariteit bij de rijken. Dit tot de 16de eeuw, toen de koningin van Napels haar man kon overtuigen de pizza te laten maken in de koninklijke oven.

pizza salami bestellen

pizza margheritta bestellen

Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er pizza’s met tomaten werden gemaakt? De tomaat was al in Napels in 1522. De eerste honderd jaar dacht men dat dit Peruaanse zaad giftig was.

Wanneer en waar was de eerste pizzeria? De eerste bekende pizzeria werd Antica Pizzeria op Port'Alba in Napels, Italië. Deze is geopend in 1738. Zelfs vandaag kunt u nog genieten van hun heerlijke pizza's omdat hun oorspronkelijke pizzeria nog steeds open is.

In 1889 had koning Umberto en Koningin Margherita het voorrecht om de eerste bekende pizza geleverd te krijgen door Raffaele Esposito. Hij was de meest beroemde Pizzaaiolo (pizza chef) in Napels, Italië. Ter ere van de Koningin had Raffaele de pizza in de kleuren van de Italiaanse vlag gemaakt: rood tomaten, groene basilicum, mozzarella en witte kaas. Dit zou later de basis worden voor de Napolitaanse pizza.

De Pizza waaide ook over naar Amerika. De 1e pizzeria in de VS werd geopend door Gennaro Lombardi in 1895 en werd gevestigd op 53 1 / 2 Spring St., New York City. Pizza is overgewaaid door de Italiaanse immigranten. De eerste bevroren pizza is uitgevonden door Rose Totino, van Totinos pizza.

pizza laten thuisbezorgen

pizza online

pizza shuarma bestellen

Pizza Hut opent zijn eerste winkel in Wichita, Kansas in 1958 door 2 broers. Thomas Monaghan opende de eerste Domino's Pizza met 500 dollar geleend geld, haar deuren in Detroit in 1960.

Heeft u al trek? Pizza bestellen doe je hier!

direct bestellen
325